Kūčiukai, prėskučiai arba šližikai – tradicinis lietuvių Kūčių vakarienės patiekalas. Laikantis tradicijų kūčiukus reikėtų kepti patiems Kūčių dieną ar išvakarėse, nes tik pagamintas namuose, pačių rankomis šis patiekalas įgauna prasmę.
Gruodžio 9 d. Kalvarijos sav. Sangrūdos pagrindinės mokyklos 2 ir 3 klasių mokiniai dalyvavo edukacinėje programoje „Kūčiukų kepimas” Kalėdų senelio rezidencijoje Tarzanijoje, Alytaus rajone.
Vaikai gamino kūčiukus – minkė tešlą, kočiojo, pjaustė ir kepė. Šeimininkavimas drauge subūrė į didelės šeimos ratą. Edukacijos metu mokiniai sužinojo apie Kūčių tradicijas: kaip puošiame stalą, kiek ir kokių valgių dedame ant jo. Po edukacijos, nešini savo pačių iškeptų kūčiukų krepšeliais, grįžome namo.
Mokytojos Alma ir Jurgita