Kūčiukų kepimo edukacija

Kūčiukai, prėskučiai arba šližikai – tradicinis lietuvių Kūčių vakarienės patiekalas. Laikantis tradicijų kūčiukus reikėtų kepti patiems Kūčių dieną ar išvakarėse, nes tik pagamintas namuose, pačių rankomis šis patiekalas įgauna prasmę.

Gruodžio 9 d. Kalvarijos sav. Sangrūdos pagrindinės mokyklos 2 ir 3 klasių mokiniai  dalyvavo edukacinėje programoje „Kūčiukų kepimas” Kalėdų senelio rezidencijoje Tarzanijoje, Alytaus rajone.

Vaikai gamino kūčiukus – minkė tešlą, kočiojo, pjaustė ir kepė. Šeimininkavimas  drauge subūrė į didelės šeimos ratą. Edukacijos metu mokiniai sužinojo apie Kūčių tradicijas: kaip puošiame stalą, kiek ir kokių valgių dedame ant jo.  Po edukacijos, nešini savo pačių iškeptų kūčiukų krepšeliais, grįžome namo.

Mokytojos Alma ir Jurgita

Skip to content